Ben küçücük bir çocuğum ve küçücük çocukların dünyayı öğretecek, öğretirken kötülüklerden koruyacak, yeri geldiğinde giymeyip giydirecek anne ve babalara ihtiyacı vardır. Benim de var. Ben kimsesiz bir sefil değilim, olmamalıyım da. Küçük çocukların anadan ayrı, baban ayrı olmasına kimin gönlü dayanabilir ki?
Saçlarım kıvırcık gibi ve sarı. Her gün tokalamak ve taramak gerekiyor. Henüz çok küçüğüm kendi başıma yapamıyorum; ama söz büyüyünce saçlarımı hep kendim toplayacağım. Bir de tavşanları çok seviyorum. Annemi anne tavşan kendimi yavru tavşan olarak görüyorum. Babacığım da baba tavşan. Ama kardeş tavşan istemiyorum; çünkü kıskanırım ve onun gözüne parmağımı sokmaya çalışabilirim.
Hep gülüyorum; çünkü güldüğümde insanlar bana ilgi gösteriyor ve ben herkesin beni sevmesini çok istiyorum.
"Anneni mi daha çok seviyorsun, babanı mı?" diye sorduklarında gülücükler saçıp koşarak odayı terk ediyorum. Koşmayı çok seviyorum, baleyi de çok seviyorum. Bale kursuna gidiyorum ve beni kurstan annem alıyor. Dönüşte hamburger yiyoruz. Resim yapmayı da çok seviyorum ve uzun süre balerin mi olsam ressam mı diye karar veremedim, en sonunda balerin olmaya ve hobi olarak resim yapmaya karar verdim. Hayatımın en büyük dönüm noktasıydı.
En sevdiğim şey annemin asasından kelebekler çıkartmasını seyretmek. Bertie Botts'un Her Lezzetten Fasulyelerini çok seviyorum; ama annem çok fazla yememe izin vermiyor. Öyle işte.
Bir sürü kurgum olsun istiyorum; ama öncelikle anne ve baba istiyorum. Sadece anne, sadece baba da olur. Ama aile tercihimdir ya, o daha zevkli. Ya da annesiyle babası ayrı, annesiyle yaşayan ve babasıyla arası oldukça soğuk bir durum da olabilir. Orasını ayarlarız annecik ve babişko bulunduktan sonra...
Abla, abi filan da olabilir. İdol anlamında da olabilir, öz de olabilir; ama işte kardeş istemem. Kendinden büyük birine aşık olmak olmazsa olmazdır ayrıca.
Bırakmayın beni öksüz.
Şimdi, elimdekilere bakarsak; bir tane ablam var, Antoinette. Aslında üvey ablam; ama annem ve babam dışında kimse (ben ve Antoinette) bunu bilmiyoruz. Her küçük kız gibi ablama yaranmak için yaptığım şebeklik yok.